Топ-5 регіонів, які найбільше вживають рибу

17.10.2018 17:16
  • «За даними Держстату у 2017 році рівень споживання риби та рибних продуктів сягнув 10,8 кг на одну особу. Це на 12,5% більше, ніж у 2016 році (9,6 кг/о.о.)», — йдеться у повідомленні.

    До регіонів-лідерів зі споживання риби і рибних продуктів входять такі області:

        Київська — 15,1 кг,
        Одеська — 14,7 кг,
        Житомирська — 14,3 кг,
        Вінницька — 13,3 кг,
        Черкаська — 13,1 кг.

    Найменше білків водного походження вживають у таких регіонах:

        Закарпатська область — 7,1 кг,
        Івано-Франківська область — 7,3 кг,
        Луганська область — 7,3 кг,
        Чернівецька область — 7,8 кг.

    За даними Держрибагентства у 2017 році загальний вилов риби та інших водних біоресурсів підприємствами рибної галузі України склав 94,2 тис. тонн. Це на 6,6% більше, ніж у 2016 році (88,4 тис. тонн).

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: