Українську чорницю вперше експортували до Сінгапуру

16.10.2018 08:06
  • «В кінці сезону ми зробили пробну поставку чорниці – один контейнер на 500 кг. Це була радше іміджева поставка, зробили це тільки, щоб подивитися на можливості доставки. Ягода коштувала 250 грн/кг, з яких 70 грн пішло на транспортні витрати і логістику. На той момент, за такі ж гроші можна було продати в Україні, з поля», – додав Тарас Баштанник.

    За словами фермера, експорт української чорниці став можливим завдяки експортній місії, яку організовували ФАО, ЄБРР і Посольство України в Сінгапурі і Малайзії за підтримки Української плодоовочевої асоціації (УПОА) в січні 2018 року.

    Баштанник зазначив, що географічно близько до Сінгапуру знаходяться США і Австралія, які є великими виробниками ягід. Америка поставляє туди чорницю по 4-5 доларів без урахування доставки, логістика набагато краще.

    «Ми можемо поставляти ягоду в обмежених кількостях не безпосередньо, а через Стамбул, з перепадом температур, та й в якому стані доїде ягода – залишається під питанням. Тому для нас пріоритетним залишатиметься європейський ринок – він дуже ємний і знаходиться, фактично, під боком, нехай і більш конкурентний і вимогливий до якості», – вважає виробник.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: