Українці втрачають більше половини врожаю картоплі під час збирання та зберігання

15.10.2018 13:15
  • За останні 27 років частка виробництва картоплі домогосподарствами України помітно зросла: з 71% до 98%. Тоді як частка картоплі, вирощеної в спеціалізованих господарствах в різні роки коливається від 2% до 5%. Про це повідомляє прес-служба Української асоціації виробників картоплі.

    В ЄС середньостатистична врожайність в професійних господарствах досягає 33-34 т/га, а в Україні в минулому році вона становила 40-45 т/га, в 2018 році багато господарств отримали врожайність понад 50 т/га.

    Однак сьогодні середня врожайність у господарствах населення в 2,5 рази менше, ніж в сільгосппідприємствах. Причина — недотримання технології вирощування та зберігання картоплі, недотримання сівозміни та відсутність сортооновлення.

    На думку фахівців Української асоціації виробників картоплі, наша країна повинна рухатися по шляху країн, що розвивають картоплярство: зменшення виробництва в комерційному секторі при одночасному підвищенні продуктивності площ, диверсифікації каналів збуту і збільшення частки переробки.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: