Вимоги Індонезії суттєво зменшать кількість українських експортерів зерна

13.10.2018 16:31
  • Однак в асоціації кажуть, що «прожарка» пшениці однозначно вплине на її якість, що призведе до зменшення кількості експортерів, адже деякі компанії не зможуть виконати такої вимоги. Як наслідок – це зменшить конкуренцію на ринку та зростанню ціни.

    «Сільськогосподарська агенція Міністерства сільського господарства Республіки Індонезія надіслала листа №14039/KR020 від 30 серпня 2018 року на адресу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Серед іншого, в листі йдеться про фітосанітарні заходи, які необхідно вживати задля забезпечення експорту української продукції до Індонезії», — нагадали в асоціації.

    Зокрема, в пункті 1 листа зазначено, що з метою зменшення ризиків, вантажі пшениці повинні бути знезаражені в країні походження, Україні, при температурі 70-80 °С під наглядом Національної організації з карантину і захисту рослин України.

    Однак, з тексту листа не зрозуміло, чи необхідно проводити термічну обробку вантажів пшениці, в яких виявлено Tilletia indica, Tilletia tritici та Tilletia laevis, або така термічна обробка необхідна навіть для тих вантажів пшениці, в яких відсутні вищезазначені грибки.

    «Виходячи з викладеного, просимо Держпродспоживслужбу надати офіційне роз’яснення стосовного того, які саме партії пшениці, при експорті до Республіки Індонезія, необхідно обробляти при температурі 70-80 °С – заражені Tilletia indica, Tilletia tritici та Tilletia laevis чи іншими грибками або всі вантажі, незалежно від наявності в них зазначених грибків. Відповідний лист із запитом на розяснення УЗА вже надіслала», — заявили в УЗА.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: