Каховський завод розробив сучасну установку очищення цибулі

12.10.2018 08:15
  • Новинка отримала заводське маркування V-EH.300 і призначена для механізації очищення цибулі від шкірки у промислових виробництвах, повідомили в компанії. Зараз більшість українських компанії, які спеціалізуються на товарному виробництві цибулі, використовують для цього ручну працю.

    У середньому одна людина здатна за годину очистити не більше 10 кг цибулі, а якщо говорити тільки про обрізання пір’яної і кореневої частини цибулини, то не більше 60 кг/год.

    Щоб вийти на продуктивність по повному очищенні цибулі ручним способом до 1 тонни/год., підприємцям необхідно наймати близько 100 сезонних робітників, і не менше 20 осіб для ручного обрізання очищеної цибулі, зауважили в КЕМЗ.

    Раніше завод випустив унікальну машину для очищення ріпчастої цибулі від шкірки V-ED51.5 потужністю до 1,2 тис. кг/год., однак після неї потрібна додаткова операція з обрізання цибулі, і як наслідок – мінімум 20 осіб найманих сезонних робітників.

    У зв’язку з цим  КЕМЗ вирішив максимально механізувати процес очищення цибулі, результатом чого стала нова розробка V-EH.300.

    Ця модель разом із V-ED51.5, дозволяє виконувати виробничу програму з очищення ріпчастої цибулі від шкірки використовуючи при цьому працю всього шести операторів, завдання яких орієнтувати цибулину перед подачею в зону обрізання.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: