Внутрішнє перероблення ріпаку впало попри зростання його врожаю | AgroNews
        
        
        
        
        
        
              
              
        

        
        
        
        
      
        
              

        
        
    
    
        
        

Внутрішнє перероблення ріпаку впало попри зростання його врожаю

ozymuy_ripak-3184.jpg

Попри зростання в 2017/18 маркетинговому році врожаю ріпаку, його внутрішнє перероблення не лише не збільшилося, а ще й скоротилося. Воно склало 140 тис. тонн, що на 12% менше, ніж у попередньому сезоні, передає «АПК-Інформ».

Внутрішнє перероблення ріпаку впало попри зростання його врожаю

Попри зростання в 2017/18 маркетинговому році врожаю ріпаку, його внутрішнє перероблення не лише не збільшилося, а ще й скоротилося. Воно склало 140 тис. тонн, що на 12% менше, ніж у попередньому сезоні, передає «АПК-Інформ».

За словами експерта, цей  показник став мінімальним за минулі п’ять сезонів, хоча потенціал переробки ріпаку був набагато вищим, оскільки пропозиція олійної зросла практично удвічі. 

«Причина очевидна: високий попит на сировину ріпаку передусім із боку країн ЄС – вони завантажують свої переробні потужності й користуються перевагою придбати прийнятний за ціною український товар», – зауважила експерт. 

Відзначається,  що це дає підтримку експортним цінам, які стають високими та знижують маржинальність переробки. 

Через це в сезоні, що завершився, в сегменті переробки працювали лише десяток компаній. Найпотужніші з них – «Оліяр» (43% обсягу переробки), «Вінницький ОЖК» (24%), «ГрадОлія» (9%), «АДМ Іллічівськ» (7%) і «ЗахідАгро інвест» (4%). 

 

Додати коментар
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.