Одеське господарство розширить сад фундука на 350 га

11.10.2018 07:15
  • Наразі під фундуком зайнято 500 га, облаштовано систему зрошення. На фермі вирощують італійські сорти фундука. Він спеціально заточений під європейське виробництво, зазначає директор ферми Максим Шейко.  

    У 2019 році господарство планує встановити устаткування з мийки, сушіння та колоття фундука. Горіх доводитимуть до ядра і відправлятимуть на експорт. 

    Вартість сушеного неочищеного горіха в шкаралупі – 2,5-2,7 євро, а очищених цілих ядер – 8-8,5 євро/кг. При очищенні фундук втрачає 50% ваги.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: