На Закарпатті перець продають по 100 грн/кг

11.10.2018 07:00
  • Велика Добронь — українська столиця паприки. Тут вирощують солодкий перець спеціального сорту, потім дрібно перемелюють і роблять з нього паприку.

    Урожай перцю збирають у вересні. Потім його сушать. У кожної сім’ї є власна спеціальна сушарня. За два тижні перець стає сухим і ламким. Тоді з перцю можна робити приправу.

    Із 10 кг сирого перцю селяни мають 1кг сухого, стільки ж отримують і паприки. Овоч перемелюють по три-чотири рази. Щоб приправа стала дрібною, як борошно.

    У селі Велика Добронь — 5 тис. жителів, за сезон вони виготовляють майже 200 т паприки. Продають по 100 грн/кг.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: