На Закарпатті перець продають по 100 грн/кг | AgroNews
        
        
        
        
        
        
              
              
        

        
        
        
        
      
        
              

        
        
    
    
        
        

На Закарпатті перець продають по 100 грн/кг

bolgarskii_perec.jpg

Майже кожна родина вирощує солодкий перець та переробляє його на приправ у селі Велика Добронь, що на Закарпатті . Про це повідомляють Факти.

Велика Добронь — українська столиця паприки. Тут вирощують солодкий перець спеціального сорту, потім дрібно перемелюють і роблять з нього паприку.

Урожай перцю збирають у вересні. Потім його сушать. У кожної сім’ї є власна спеціальна сушарня. За два тижні перець стає сухим і ламким. Тоді з перцю можна робити приправу.

Із 10 кг сирого перцю селяни мають 1кг сухого, стільки ж отримують і паприки. Овоч перемелюють по три-чотири рази. Щоб приправа стала дрібною, як борошно.

У селі Велика Добронь — 5 тис. жителів, за сезон вони виготовляють майже 200 т паприки. Продають по 100 грн/кг.

Додати коментар
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.