«Золотий» урожай: на гектарі картоплі можна заробляти від $3500

10.10.2018 11:56
  • Сам кооператив було створено не так давно. Аршулік говорить, що це викликано потребами ринку: в регіоні вирощується 1 млн т картоплі, а сформувати комерційну партію на 100 т бульби однорідної якості неможливо.

    «Але будь-який покупець потребує стабільних обсягів і стабільної якості, а виробник хоче швидко і без проблем продавати свою картоплю», — констатує фермер.

    За його спостереженнями, на базі об’єднання ці питання вирішуються набагато швидше, ніж коли покупець намагається працювати з багатьма окремими виробниками. Та й сам виробник заробляє більше в кооперації.

    Це відкриває йому доступ до різноманітних каналів збуту: переробні підприємства, роздрібні мережі, гуртові ринки, HoReCa.

    Нині пріоритетним каналом збуту для кооперативу є переробка на крохмаль. Але також планують співпрацювати з мережами ресторанів.

    «Щоб виконати вимоги однієї з таких мереж, ми протестували майже 40 сортів картоплі і зупинились на одному — найкращому для виробництва картоплі фрі, — розповідає керівник кооперативу. — В мережі супермаркетів ми плануємо виходити із власним брендом. Це буде не просто мита, сортована та упакована картопля, ми плануємо завести нові кольорові сорти картоплі, з якими споживач ще не знайомий».

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: