Для веганів створили смачну ковбасу зі штучних клітин свині

07.10.2018 09:00
  • Метод виготовлення штучного м’яса розробили учасники стартапу New Age Meats. Вони взяли тканини у свині Джессі та лабораторним шляхом виростили з них тканину.

    Завдяки відсутності різниці між штучною та натуральною ковбасою, експеримент New Age Meats дозволив відкрити нову еру в харчовій промисловості, яка не потребує від виробників витрат на утримання та забій домашніх тварин. Вчені мають наміри проводити досліди з коровами, вівцями і рибами та розробити нові, досконаліші методи.

    Натомість Роджерс Джонсон висловив думку NFU проти такого прориву. Він вказав, що союз виступає проти маркування продуктів, які створені з використанням технологій культивування тваринних клітин, як «м’ясо» та назвами інших супутніх продуктів: «яловичина», «птах» і «морепродукти».

    «Існуючі закони про маркування та маркетинг повинні бути послідовно дотримані, а правила повинні бути оновлені, щоб сприяти чесній конкуренції для виробників, а також безпеці і здоров’ю споживачів», — повідомляє Роджерс Джонсон.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: