Український пісний борщ подорожчав на 45%

01.10.2018 15:24
  • За його словами, в Україні середня вартість борщу в липні становила 103,3грн за 3,5л. Тому є актуальним приготування пісного борщу, як складової здорового харчування та тотальної економії. У серпні борщ без м’яса коштував у середньому 14,2грн, тоді як у січні 2018 року 9,8грн. За вісім місяців вартість цієї смачної страви зросла на 45%, або на 4,4грн. 

    «За середньостатистичними цінами державного моніторингу, на початок 2018 року, буряк коштував 3,1грн за 500гр, картопля – 3грн за 500гр, капуста – 1,3грн за 300гр, морква – 1,3грн за 200гр, цибуля – 1,1грн за 200гр», – йдеться у повідомленні.

    За даними Держстату в останній місяць літа буряк обходився в 3,5грн за 500гр, картопля в 3,8грн за 500гр, капуста в 2,2грн за 300гр, морква в 3грн за 200гр, цибуля в 1,7грн за 200гр. 

    З початку року морква додала 130%, або 1,7грн, капуста – 69%, або 90коп, цибуля – 55%, або 60коп, картопля – 27%, або 80коп, буряк – 13%, або 40коп.

     

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: