Виробництво українського часнику може впасти

28.09.2018 11:25
  • Зі слів керівника кооперативу виробників часнику UkrUp Ганни Морозової, за останні три роки фермери отримали деякі знання, за які заплатили досить дорого, набули певних позицій на внутрішньому ринку і, навіть, спробували свої сили в експорті. Дуже шкода буде втратити всі ці здобутки.

    «Нам все ще не вистачає виробничої дисципліни та знань потреби наших клієнтів, але певний крок вперед ми таки зробили. Буде дуже шкода, якщо з цього бізнесу почнуть виходити господарства, які заплатили великі гроші за свій досвід, вони мають певні знання і відповідно досить великий потенціал на внутрішньому ринку і назовні»,- розповіла Ганна Морозова, керівник кооперативу виробників часнику UkrUp.

    За даними фахівця, до українського часнику поступово звикають українські мережі, обсяги імпорту в країну поступово зменшуються – це чіткі ознаки розвитку ринку українського часнику.

    «Якщо українські фермери почнуть масово відмовлятись від вирощування часнику, за кілька років ми повернемось до ситуації 4-х річної давнини, коли, навіть на торгових майданчиках ринків був присутній лише імпортний часник, а ціни протягом всього сезону залежали лише від курсу національної валюти. В такій ситуації навіть незначна девальвація може призвести до помітного зростання ціни і це знов приверне увагу новачків, які почнуть робити ті самі помилки, більшість яких українські фермери вже робили останні три роки», — розповіла експерт.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: