Продукти, які можуть зникнути назавжди

26.09.2018 08:15
  • Вино. За прогнозами, до 2070 року в світі на 85% скоротиться виробництво вина. Справа в тому, що вино виробляють переважно з 12 сортів винограду, які стає все складніше вирощувати через підвищення температури. Але вихід є. Виноробам доведеться відмовитися від сортів преміум-класу і почати працювати з іншими, більш лояльними до спеки сортами.

    Авокадо. Популярність цього корисного рослини щорічно зростає. У багатьох країнах вже з’явилися ресторани, що пропонують страви виключно з цього продукту. Але щоб виростити кілограм авокадо, необхідно витратити 270 літрів води, що навіть зараз вже дуже затратно. У Мексиці авокадо висаджують в соснових лісах, які гинуть через свого примхливого сусіда. У майбутньому, коли запаси води дуже скоротяться, вирощувати цю рослину стане занадто дорого.

    Фрукти та ягоди. Різкі перепади температури негативно впливають на плодові дерева. Як приклад можна привести Україну: в нашій країні раннє потепління стимулює цвітіння дерев, а раптові весняні заморозки гублять значну частину врожаю. Таким чином, в 2017 році близько 80% врожаю кісточкових культур було знищено через тривалі заморозки.

    Кава. Згідно з прогнозами, до 2080 року на Землі можуть повністю зникнути кави. Кавові дерева не витримують великих перепадів температур. Через зміни клімату вже через 30 років будуть більш ніж наполовину скорочено площі, придатні для вирощування кави. Крім того, кавові дерева страждають від грибкових інфекцій, які вбивають до 85% врожаю.

    Банани. Для дозрівання бананів необхідний постійний полив, і це ускладнить їх вирощування вже в найближчі роки. Також банани серйозно страждають від грибкової інфекції, яка вражає цілі плантації. Експерти вважають, що якщо темпи потепління збережуться, то найпоширеніший сорт банана (Кавендіш) може зникнути вже через кілька десятиліть.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: