У Сумах инайшли їстівні пакети з присмаком локшини

25.09.2018 10:18
  • Їстівні пакети студенти створили під час перших спроб зробити екоаналог звичайного поліетиленового пакета. Початкові екземпляри, розповідають вчені, швидко висихали і ламалися. Тому технологію вдосконалювали, і досягли бажаного результату. Перші вдалі пакети зберігають в лабораторії вже більше місяця: вони не втратили ні зовнішніх, ні практичних властивостей.

    “Оскільки ці пакети складаються з натуральних компонентів, барвники теж натуральні, тому їх зазвичай можна з’їсти, але їх треба замочити, щоб вони стали такі набряклі”, – розповів Дмитро Бідюк, доцент кафедри харчових технологій.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: