АГРОФОТО

Українські аграрії похизувалися гарним врожаєм рослинного м’яса

19.09.2018 10:54
Full size
1/5
  • Працівники агропідприємства «Хмільницьке» продовжують збирати новий врожай сої, на ланах компанії жнива тривають два тиждені.

    За словами керівництва компанії, цього року врожай видався досить гарним.

    Соя є дуже перспективною культурою для вирощування в Україні, кажуть на підприємстві. Доки встановилась сприятлива погода аграрії поспішають оперативна зібрати врожай з мінімальними втратами, щоб закріпити роботу пророблену за рік.

    Соя – рослина сімейства бобових, унікальне тим, що містить близько 50% повноцінного білка. Сою ще називають «рослинним м’ясом», і навіть багато спортсменів, які дотримуються традиційного типу харчування, включають її в свій раціон для отримання більшої кількості протеїну.

    Вирощування сої відносно недороге, тому її використовують і як корм для тварин. Основні виробники сої – США, Бразилія, Індія, Пакистан, Канада і Аргентина, проте лідером серед цих країн безумовно є США.

    За останнє десятиліття Україна зробила значний прорив у виробництві сої. У минулому році вітчизняні фермери намолотили 4,5 млн тонн цієї культури і вийшли на 8 місце серед найбільших виробників сої в світі. За даними Мінагропроду України – аграрії у 2016 році минулого року експортували 2,7 млн тонн соєвих бобів на 985 млн. доларів.

    Найбільшими покупцями українських бобових були Єгипет, Туреччина, Іран і країни ЄС.

    У 2017 році врожай сої в Україні становив 3,9 млн тонн за середньої врожайності 19,7 ц/га.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: