На Херсонщини фермер вирощує квасолю за канадськими технологіями

18.09.2018 07:30
  • За словами представників компанії, ключову роль зіграв посівний матеріал. Сіяли популярну в світі квасолю різновиду Кідні (Dark Red Kidney) спеціально привезену з провінції Онтаріо (Канада). Важливим було і дотримання спеціальної технології вирощування культури.

    «Канада як один з лідерів у вирощуванні квасолі, володіє найсучаснішими технологіями. Ретельно вивчивши світовий досвід ми обрали для себе саме канадську технологію», — наголошують аграрії з Херсонщини.

    Приборкати складну культуру в «Геліос-1» намагались декілька років тому, проте перший досвід вирощування культури для господарства був невдалим.

    «Процес вдосконалення є безперервним, і ми переконані, що навіть 2,9 т/га — не межа для квасолі. В Україні «буму на квасолю» як такого поки не відбулося, але це справа декількох років, оскільки останнім часом спостерігається зростання посівних площ», — зазначають аграрії.

    За словами куратора проекту з вирощування квасолі Христини Горстки, різновид Кідні вирощувати дуже рентабельно, проте культура потребує пильного догляду та дотримання технології.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: