На овочах Херсонщини виявили небезпечну речовину з Кримського титану

13.09.2018 15:34
  • Згідно з повідомленням, продукти містять на поверхні 2 і більше мг сірчистого ангідриду на 1 кг продукту.

    Однак у Держпродспоживслужбі зазначили, що, двоокис сірки в Україні використовується як харчова добавка Е220. Концентрація в продуктах не повинна перевищувати певного рівня (100 мг на 1 кг продукції).

    У відомстві також повідомили, що фахівці відібрали фрукти та овочі в особистих селянських господарствах з півдня Херсонщини і проведели дослідження за показниками: пестициди, радіонукліди, важкі метали, карбамати, нітрати, піретроїди.

    «Невідповідностей не встановлено. Тобто, харчові продукти з вищезазначених територій цілком безпечні, проте перед вживанням необхідно обов’язково дотримуватися санітарних вимог, мити овочі та фрукти содовим розчином, ретельно промивати проточною водою тощо», – йдеться в повідомленні.

    Нагадаємо про те, що у ніч на 24 серпня 2018 року в районі хімічного підприємства «Кримський титан», що поблизу адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим, сталися викиди невідомої отруйної хімічної речовини, яка, особливо після опадів, утворює на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть усередині приміщень маслянистий наліт з коричневуватим або жовто-зеленим відтінком.

    Детальніше про ситуацію на Херсонщині читайте в матеріалі «Хіматака з Криму на Херсонщину: чи постраждали фермери і чи можна тепер їсти помідори».

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: