Третина харчових продуктів в Україні реалізується з порушеннями

10.09.2018 16:18
  • Як повідомляє прес-служба відомства, у ході проведених рейдових перевірок призупинено діяльність 271 об’єктів. До адміністративної відповідальності притягли 95 осіб, винесли 137 приписів про усунення порушень. Також було вилучено з обігу 1939,517 кг харчових продуктів.

    За результатами аналізу встановлено, що майже у третині випадків реалізація продуктів здійснювалась з порушенням вимог законодавства.

    Під час перевірок найчастіше виявлялись такі порушення:

    – відсутність державної реєстрації операторів ринку;

    – незадовільний санітарно-технічний стан приміщень;

    – відсутність проточної гарячої та холодної води та системи водовідведення;

    – недотримання температурного режиму при зберіганні продуктів;

    – використання продуктів харчування (сировини) невідомого походження (без супровідних документів);

    – недотримання дезінфекційного режиму (недостатність або відсутність дезінфекційних та миючих засобів);

    – відсутність умов для дотримання правил особистої гігієни (миття та обробка рук), миття інвентарю, тари тощо;

    – до роботи з продуктами харчування допускалися особи без особових медичних книжок тощо.

    Крім того, працівниками Національної поліції за статтями 156, 160 КУпАП (порушення правил торгівлі, торгівля з рук у невстановлених місцях) притягнуто до адміністративної відповідальності 414 осіб.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: