У тепличних умовах на гідропоніці вирощують високоприбутковий ячмінь

06.09.2018 08:14
  • Посеред вулканічного ландшафту в Гріндавіку (Ісландія) облаштована сучасна оранжерея. Тут не вирощують томати або огірки — замість цього на площі 2 тис. кв м за методом гідропоніки вирощують ячмінь, Замість ґрунту тут використовується вулканічний попіл.

    «Він інертний, тому легше контролювати харчування рослин. Ячмінь росте в контрольованому кліматі під лампами SON-T, але ми експериментуємо зі світлодіодами. Цей ячмінь біологічно спроектований для виробництва різних корисних продуктів, для прикладу біологічно чистої косметики, а також для застосування в наукових розробках та дослідженнях», — розповідає доктор Бьорн Ларус Орвар, один із засновників компанії, якій належить теплиця.

     

     

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: