В Україні створять Центральну дегустаційну комісію виноробної промисловості

05.09.2018 15:16
  • Згідно з проектом, ЦГДК та дегустаційні комісії будуть проводити органолептичну оцінку якості нових марок виноробної продукції. Проект наказу надає виробнику право представляти нові марки виноробної продукції до дегустаційної комісії за власним вибором.

    Оцінювання якості виноробної продукції проводиться за 10-бальною або 100-бальною системою. Після цього ЦГДК рекомендує або відмовляє у затвердженні нової марки.

    Зразки виноробної продукції для дегустації подаються виробником у кількості не менше двох одиниць тари, у яку розливається продукція. Виноматеріали шампанські та коньячні і спирти подаються в кількості двох одиниць місткістю 0,7 куб. дм.

    Норма витрат на дегустацію зразків вин тихих, ігристих та газованих, шампанського, слабоалкогольних напоїв, вермуту, виноматеріалів – не більше 50 куб см; коньяків, міцних алкогольних напоїв виноградного походження, коньячних спиртів – не більше 30 куб. см кожного зразка на дегустатора, що бере участь у засіданні ЦГДК, дегустаційних комісій.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: