В Україні скорочуються площі під овочами борщового набору

05.09.2018 12:24
  • «У першу чергу, це рівень споживання овочів. Внаслідок кризових явищ, які спостерігаються протягом останніх років, упала купівельна спроможність населення. Та й самого населення меншає, в тому числі, внаслідок трудової міграції. Це впливає і на рівень, і на структуру споживання», – сказав він.

    Експерт зазначив, що в раціоні українців все менше стає борщового набору. Натомість більшає зелені, томатів, огірків.

    Ще один важливий фактор – зміна кліматичних умов в України. Якщо раніше зрощення було необхідно лише на півдні України, то «на сьогоднішній день ситуація фактично така, що без зрощення фактично ніде на території України отримати прогнозований якісний врожай овочів фактично неможливо», зазначив фахівець.

    Окрім того, протягом останніх років росту цін борщового набору не спостерігається. «Ціни більш-менш стабільні, і це не спонукає фермерів збільшувати площі», – сказав Овчарик.

    Він також додає, що борщовий набір не є списком культур з великим експортним потенціалом. Навіть у кращі роки експорт був незначним. Тому фермерам доводиться розраховувати тільки на внутрішнє споживання.

    Раніше повідомлялося про те, що українці визначили шість обов’язкових інгредієнтів борщу.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: