Стало відомо, які кондитерські вироби найбільш популярні серед українців

03.09.2018 17:07
  • Більшу частину української кондитерки складають борошняні вироби. У 2017 році вони зайняли 58,1% від загального обсягу. Про це свідчать дані огляду компанії Pro-Consulting «Солодощі до чаю: огляд ринку печива України».

    За даними дослідження, цукристі вироби (27,8%) та шоколад (14,1%) на другому і третьому місці відповідно.

     

    Печиво у 2017 році склало 57% від усіх борошняних виробів на ринку. Однак інші види випічки досить швидко скорочують його частку. Так, ще в 2014 році вона становила 64%.

    Найпопулярнішими марками печива в минулому році стали вироби компаній Roshen і Монделіс Україна. Вони зайняли перші п’ять місць у рейтингу споживчих переваг.

    Як зазначається в матеріал, в Україні спостерігається зниження обсягу виробництва кондитерки з 900 тис. тонн у 2012 році до 380 тис. тонн в 2017 році. Вітчизняні виробники зосередилися на внутрішньому ринку, який вони забезпечують на 99% пошуку нових каналів поставок за кордон.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: