Турецькі вчені вивели новий сорт томата для засолених ґрунтів

31.08.2018 08:56
  • Зокрема, при надлишку води або солей в грунті смак томата жевріє, як в поширених сортах, а, навпаки, посилюються. До того ж, зазначають вчені, врожайність нововиведені сорти на 50% вище.

    “Зазвичай з площі 93 кв. М збирають 12 тонн томатів, в той час як новий сорт дає 17 тонн з аналогічної площі”, – йдеться в матеріалі.

    Розробка сорти стала відповіддю на проблему підвищення рівня солей в виробничих районах Туреччини, де збільшився обсяг внесення добрив і зрошення. Нова культура стане доступною для виробників протягом 3 років, коли завершиться процес реєстрації товарного знака.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: