Стійкі до хвороб овочі створять біологи

27.08.2018 09:31
  • Група біологів з Університету Торонто використовує передову геноміку для розвитку більшої стійкості до хвороб в деяких популярних тепличних культурах.

    Відзначається, що проект, який очолює професор Девід Гутман, отримає 2 мільйони доларів з тим, щоб вивчити широкий діапазон резистентності рослин і вичленувати гени, які можуть краще захищати овочеві культури від патогенів.

    Попередні дослідження, проведені біологами, виявили характерне сімейство генів, що додають стійкість до хвороб.

    «Ми знайшли ці гени в експериментальній рослині різушки і тепер хочемо знайти відповідні гени в томатах, огірках і солодкому перці», — сказав учасник проекту Адам Мотт.

    Він додав, що в розпорядженні команди вчених є велика колекція насіння з культур, отриманих в результаті хімічного мутогенезу, тобто вони не є генетично модифікованими організмами (ГМО). Кінцевою метою проекту GAPP є розробка нових сортів рослин, які принесуть користь канадській овочевій індустрії, яка щорічно продає і поставляє на експорт продукції більш ніж на 1 мільярд доларів.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: