Вино майбутнього створять за допомогою диких бджіл

25.08.2018 12:00
  • Незважаючи на те, що запилювачі не потрібні для виробництва винограду, виноградарі розуміють, що така практика може принести додаткову цінність їх винам в результаті підвищення стійкості виноградників.

    До того ж, виноградна лоза вбирає з землі додаткові речовини від навколишньої флори. Чим більше квітів навколо виноградника, то багатший і вишуканіший “букет” майбутнього вина.

    Дикі бджоли запилюють як дикі рослини, так і декількох ключових сільськогосподарських культур, таких як мигдаль, кісточкові фрукти і дині. Сьогодні популяції диких бджіл знаходяться в занепаді в основному через втрату середовища проживання, що в значній мірі обумовлено аграрною експансією.

    Досвід виноградарів по збереженню бджіл – частина регіональної програми сталого розвитку. Практика ведення агробізнесу зі збереженням біорізноманіття привертає увагу споживачів, відзначають фахівці, і може побічно підвищити прибутковість таких господарств.

    До такого висновку прийшов Х’юстон Вілсон, автор дослідження про диких бджіл спільно з відділенням ентомології Каліфорнійського університету в Ріверсайді.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: