Томати, вирощені у стресовому стані, смачніші

24.08.2018 13:00
  • Відділ молекулярної біології і генетики з Ізмірского технологічного інституту розробив сорт томатів, який стає більш смачним при зіткненні з абіотичними стресами, такими як посуха або вода / ґрунт з підвищеним вмістом солі.

    Урожайність цього сорту, чия назва до комерціалізації поки не розголошується, також на 50% перевищує традиційні турецькі сорти помідорів.

    Розробка селекціонерів стала відповіддю на підвищення рівня солей в грунті основних регіонів виробництва томатів в Туреччині. Крім того, можливе глобальне потепління може збільшити ризик посушливих періодів. Саме тому дослідники почали розробляти рішення, які можуть протистояти цим проблемам.

    У результаті, вченим вдалося отримати томати, які не втрачають свої смакові якості при стресових умовах, а, навпаки стають смачніші і ароматні.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: