Українці їдять більше фруктів і менше овочів

22.08.2018 12:10
  • За даними статистичного відомства, збільшилося споживання фруктів, ягід, горіхів, винограду на 12%, риби, рибопродуктів – на 8%, яєць – на 5%, цукру – на 4%, хліба та хлібопродуктів – на 1%.

     

    Скоротилося порівняно з 2016 роком споживання овочів і баштанних на 8%, картоплі – на 4%, молока та молочних продуктів – на 2%.

    Залишилося на рівні попереднього року споживання олії і інших рослинних жирів та м’яса і м’ясопродуктів

    Раніше повідомлялося про те, що у 2017 році українці витрачали харчування (включаючи харчування поза домом) 49,6% від своїх загальних видатків. У 2016 році ця доля становила 51,4%. Вартість харчування у 2017 році у середньому на одну особу становила 55 грн на добу проти 46 грн у 2016 році.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: