Сертифікація продукції за стандартами НАССР: коли чия черга

13.08.2018 17:34
  • Вже зовсім скоро ще одні оператори ринку харчових продуктів, а саме: потужності, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження, мають завершити впровадження процедур, заснованих на процедурах НАССР. 

    Нагадуємо, коли та які оператори ринку мали чи мають впровадити ці процедури на своїх потужностях.

    Довідково: HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Points – Система аналізу небезпек і контролю (регулювання) в критичних точках – система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

    Як відомо, 20 вересня 2015 року набув чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Зазначений закон передбачає впровадження в Україні європейської моделі системи гарантування безпеки і якості продуктів харчування, що базується на процедурах HACCP.

    Також, 21 грудня 2017 ухвалено Закон України «Про безпечність та гігієну кормів», відповідно до якого, вимоги по впровадженню системи НАССР розповсюджуються на операторів ринку кормів, що здійснюють виробництво, обіг та використання кормів, що вступає в дію з січня 2020 року.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: