З Полтавщині цьогоріч експортують 50 тонн равликів

13.08.2018 13:01
  • Щодня працівники ферми відбирають готових равликів. Збирають по 8-10 відер. Достигають м’якуни до кінця літа.  Перед експортом равликів висушують. Після цього вони впадають в  анабіоз. В такому стані їх переправляють мішками за кордон. 

     «Удень їх немає, тому що вони сплять. Уся активність починається вночі. Як сонце сідає, вони з-під щитів вилазять на них. А так вони весь час живуть під щитами»,- говорить Юлія Корецька, яка працює на фермерському господарстві «Равлик-2016».

    На фермі є кілька видів равликів. Це – «Мюллер» і «Максима».  «Мюллер» – менші розміром, м’ясо у них біле, у «Максими» – чорне. 200 грамів равликів виду «Максима» коштують 240-250 грн. М’якуни ж виду «Мюллер» на 150 грн дорожчі.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: