В Україні відновили виробництво міцного алкогольного напою з плодових спиртів

07.08.2018 10:52
  • «Агрофруктсервіс», який входить до Асоціації «УКРСАДПРОМ», стало першим малим підприємством в Україні, яке займається офіційним виробництвом палинки.

    Ідею започаткував голова «Асоціації виробників фруктових дистилятів Закарпаття» Віктор Феєра.

    «Наш завод оснащений найсучаснішим технологічним обладнанням, виготовленим на замовлення в Європі, та відповідає найсуворішим критеріям і вимогам ЄС. Випробовування нашого обладнання, тестування повного процесу виробництва та навчання персоналу підприємства провели спеціалісти Асоціації палинкарів Угорщини — «Посольство Угорської Паленки» (м.Будапешт). Наразі на підприємстві працює 17 постійних робітників, а також залучається близько 12 сезонних», – зазначив Феєра.

    Так, передумовою розвитку переробки плодів і ягід у міцний алкогольний напій стали прийняті у березні поточного року зміни до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: