Садівники масово почали вирощувати сливи

03.08.2018 12:40
  • Відзначається, що останнім часом зацікавленість українських виробників у сливі поступово зростає, не зважаючи на те, що вона не вважається експортною продукцією.

    Також слива є прямим конкурентом вишні в сегменті кісточкових: щороку більш ніж 60% валового збору кісточкових в країні припадає саме на ці дві культури.

    Однак вишня є досить примхливою до погодних негараздів, які все частіше спостерігаються в Україні навесні. Слива ж є досить морозостійкою культурою, тож температурні перепади та зворотні приморозки не завдають, як правило, серйозної шкоди врожаю.

    Так, завдяки цим якостям,у 2016 році сливі все ж таки вдалося вибороти першість у сегментні кісточкових: на її частку припало 36% від загального виробництва кісточкових в країні, тоді як частка вишні знизилася до 31%, а черешні й абрикоси взагалі – дише 13% та 16% відповідно.

    На відміну від вишні, основним каналом збуту якої традиційно виступає сектор переробки і здебільшого ціни також диктують переробники, весь урожай сливи реалізується на свіжому ринку, де вже склалася певна культура споживання.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: