В Україні суттєво відновилося виробництво м’ясних виробів

01.08.2018 14:16
  • Виробництво ковбас в Україні відновлюється. За перше півріччя вітчизняні м’ясопереробні підприємства випустили майже 118 тис. т ковбасних виробів. Це на 5% більше ніж за перші півроку 2017 року. Про це повідомила прес-служба Асоціації «Свинарі України», з посиланням на дані Держстату України.

    Аналітики вважають, що найвідчутніше збільшилося виробництво вареної групи продуктів, на які приходиться понад дві третини усього виробництва ковбас. Так, за січень-червень 2018-го випуск цієї продукції майже сягнув 81 тис. т, що на 3,9% більше ніж за аналогічний період минулого року.

    Другі за обсягами випуску в загальній структурі напівкопчені ковбаси «додали» 3,5%, а треті в цій структурі варено-копчені, сиров’ялені та сирокопчені ковбаси — 3,2%.

    Випуск копчено-запечених зріс на 8,3% проте питома вага цієї групи ковбас незначна (1,2%) тож не мала дуже відчутного впливу на загальний доробок.

    Зауважимо також, що частка виробництва ковбас у загальній структурі випуску м’яса та м’ясопродуктів промисловими підприємствами складає 11,5%, а виробництва безпосередньо м’яса всемеро більше.

     

     

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: