Сезон кавунів: лікарь розповів, кому обов’язково слід вживати солодку ягоду

01.08.2018 11:44
  • “У кiлограмi стиглої ягоди мiститься 224 мг солей магнію, тодi як добова доза для дорослої людини — 70 — 80 мг., — цитує видання Оленe Решетник, сімейну лікарку вищої категорії.

    За словами лікаря, кавун — справжнiй цiлитель для людей зі слабким серцем чи хворою печiнкою. А ще магнiй, крiм того, що має позитивний вплив на серцево-судинну та травну системи, лiкує нерви, знiмає збудження, спазми. Не менш цінні у кавунах і динях пектини, якi перетворюють нерозчиннi бiлки в розчиннi та виганяють їх з нирок.

    Решетняк розповіла, що м’якоть дині багата на кремній, цього мінералу в ній більше, ніж у молоці, у 17 разів, і втричі більше, ніж у рибі. Кремній потрібний для правильної роботи головного мозку, травного тракту та нервової системи. А бета каротину в дині навіть більше, ніж у моркві. Він важливий для здорового кольору шкіри та її гладкості. Також м’якоть дині містить речовини, що сприяють виробленню серотоніну, гормону щастя”.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: