Нардеп пояснив, чому росте імпорт пальмової олії в Україну

28.07.2018 08:00
  • Він зауважив, що такі об’єми пальмової сировини українські виробники використовують для здешевлення молочної продукції.

    “Українці сьогодні купують лише найпотрібніші продукти, купівельна спроможність низька, відповідно рівень споживання також падає… Куди ж тоді йдуть ці 100 тис. тонн пальмової олії?

    Правильно, для виготовлення більш дешевих аналогів молочних продуктів, тобто спредів, для заміни жирів тваринного походження у сметані та сирах, для повсюдного застосування у кондитерській галузі тощо.

    Разом з тим, на ринку ви не побачите пальмової олії у складі молочних продуктів. Це ретельно приховується виробниками, а відповідно — нас дурять чи не біля кожного прилавку”, — зазначив він.

    Тригубенко нагадав, що у парламенті є закон про заборону “пальми” в продуктах харчування. Його вже розглянули та проголосували у першому читанні.

    “Багато хто критикує (цей документ — ред.), натякаючи на те, що він фактично дублює і так вже існуючі обмеження на використання пальмової олії у молочній галузі.

    Але ж якщо ці правила ігноруються? Якщо відповідальності за їх порушення немає? То, на моє переконання, закон таки треба голосувати”, — додав політик.

    За матеріалами: УНН

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: