Вирощування цесарок на м’ясо – поки вільна ніша в Україні

25.07.2018 10:50
  • Цілком імовірно, що м’ясо цесарок зможе стати в Україні делікатесним продуктом. Воно має добрі поживні та смакові якості, ним заміняють дичину й, на думку багатьох, воно є кращим з-поміж м’яса інших видів птиці. 

    Нині у світі налічується понад 20 порід домашніх цесарок і значна кількість популяцій. Відомі також гібриди цесарок із курми, індиками та фазанами. 

    Світовим лідером селекції цесарок є компанія Grimaud Freres Selection (Франція), точніше, її дочірня компанія GALOR SAS. Вони пропонують цесарководам три кроси цесарок: ESSOR MI.LF, ESSOR ML.LF та ESSOR SLIM. 

    Для отримання бройлерних тушок (категорія продукту «стандарт») гібридних цесарят кросів ESSOR MI.LF і ESSOR ML.LF вирощують до 75-добового віку, ESSOR SLIM – до 82-добового. 

    Щоб отримати продукт категорії Label Rouge, що у Франції означає продукт вищої якості (еквівалент продукції категорії Free Range), цесарят відгодовують за вільно-вигульного утримання з пасовищами до 98-тижневого віку.

    За матеріалами: AgroTimes

     

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: