Українська курятина може з’явитись на японському ринку

17.07.2018 09:00
  • Свою роботу делегація Японії розпочала із зустрічі у Держпродспоживслужбі із Головою Держпродспоживслужби Володимиром Лапою. У зустрічі взяли участь Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук, директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Борис Кобаль, в.о. директора Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Олександр Піщанський та інші.

    Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа наголосив на зусиллях, які були прикладені сторонами для організації даного візиту та організаційній роботі, що стала одним із результатів зустрічі із японськими колегами під час його візиту до Японії. Також він відзначив, що українська сторона високо цінує цей прогрес, якого вдалося досягти Україні та Японії за останні роки співпраці і висловив сподівання на її розширення в майбутньому.

    Також фахівці Держпродспоживслужби охарактеризували впроваджену в Україні державну програму спостереження за грипом птиці, дієвість державної лабораторної мережі з діагностики хвороб птиці, проведені заходи при ліквідації спалахів високопатогенного грипу птиці в Україні в попередні роки. Особливу увагу при обговоренні було приділено реєстрації потужностей з вирощування птиці, здійсненні офіційного контролю за дотриманням вимог біобезпеки в них та системі сертифікації продукції.

    Планується, що представники Японії відвідають Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, прикордонний інспекційний пост, кілька подвірних господарств та інші об’єкти птахівничої галузі.

    Сторони висловили сподівання на плідну роботу місії Японії, що є передумовою для відкриття ринку Японії для українського м’яса птиці та продуктів з нього.

     

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: