Томографію тепер роблять вівцям

13.06.2018 17:00
  • Метод не завдає шкоди тваринам і вимірює в їх тілі вміст жиру і м’язової маси. Після цього для розмноження будуть обрані тільки особини з найбільш здоровими генами.

    Кірсті Маклін, менеджер підрозділу КТ-сканування SRC, стверджує, що КТ-машини досить точні, щоб виміряти все: від довжини хребта, до області очних м’язів і внутрішньом’язових рівнів жиру, а все це враховується при розробці способів виробництва м’яса з найкращими смаковими якостями.

    «Потім ми можемо надати заводчикам оцінку цих характеристик, щоб допомогти вибрати кращу породу для розведення і, в кінцевому підсумку, отримати кращий за якістю продукт, який потрапить на нашу тарілку», – говорить Маклін.

    За словами Кіма Метьюза, голови підрозділу тваринництва і якості продукції в AHDB, сільськогосподарське співтовариство невпинно працює над забезпеченням кращої і стійкої якості.

    «Наша робота, спрямована на надання генетичних оцінок, дозволить галузі стати більш ефективною і забезпечити виробництво високоякісної продукції», – говорить він.

    На сьогоднішній день в галузі вже використовуються такі технології, як аналіз відеозображення, який допомагає виявляти і кількісно визначати склад туші і розподіл м’яса, але нові скани дозволяють проводити аналогічні тести на живих тваринах.

    ADHB була створена в 2008 році для підтримки м’ясної і тваринницької галузі, молочної та картопляної промисловості, а також зернових і олійних культур в Великобританії.

    За матерыалами: agroday.com.ua

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: