Європейський досвід: сільське господарство по-баварськи  Скасування відшкодування ПДВ при експорті олійних: аргументи прибічників Від сировинної України до інноваційної  Чи будемо з врожаєм: як затяжна зима вплинула на посівну 2018  Чорніше чорного: найдорожча курка несе чорні яйця  Європейський досвід: сільське господарство по-баварськи  Монополія на ринку азотних добрив призводить до значних втрат аграріїв Вільна ніша – як заробити на вирощуванні ожини   Українські аграрії використовуватимуть передові технології захисту рослин  7 лайфхаків, як вберегтися від аграрного рейдерства  Чи бути українському равлику в шоколаді? Добре там, де нас немає, або історія успіху оливкового бізнесу Чи не ворог держава українському фермерові?  Відгодівля та переробка ВРХ: Як заробити у найбільшій вільній ніші українського агробізнесу? Компанія UKRAVIT постійно рухається вперед, створюючи нові інноваційні продукти Контроль шкідників за європейськими стандартами: Pest-control  Виробник насіння майбутнього збільшує інвестиції в Україну уже сьогодні  Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника  Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території України

 

Томографію тепер роблять вівцям

vivcya.jpg

Дослідники з Ради з розвитку сільського господарства і садівництва (AHDB) і Шотландського сільського коледжу (SRC) проводять дослідження, щоб з’ясувати, чи можна за допомогою КТ-сканера визначити, які з тварин будуть виробляти найкраще м’ясо.

Метод не завдає шкоди тваринам і вимірює в їх тілі вміст жиру і м’язової маси. Після цього для розмноження будуть обрані тільки особини з найбільш здоровими генами.

Кірсті Маклін, менеджер підрозділу КТ-сканування SRC, стверджує, що КТ-машини досить точні, щоб виміряти все: від довжини хребта, до області очних м’язів і внутрішньом’язових рівнів жиру, а все це враховується при розробці способів виробництва м’яса з найкращими смаковими якостями.

«Потім ми можемо надати заводчикам оцінку цих характеристик, щоб допомогти вибрати кращу породу для розведення і, в кінцевому підсумку, отримати кращий за якістю продукт, який потрапить на нашу тарілку», – говорить Маклін.

За словами Кіма Метьюза, голови підрозділу тваринництва і якості продукції в AHDB, сільськогосподарське співтовариство невпинно працює над забезпеченням кращої і стійкої якості.

«Наша робота, спрямована на надання генетичних оцінок, дозволить галузі стати більш ефективною і забезпечити виробництво високоякісної продукції», – говорить він.

На сьогоднішній день в галузі вже використовуються такі технології, як аналіз відеозображення, який допомагає виявляти і кількісно визначати склад туші і розподіл м’яса, але нові скани дозволяють проводити аналогічні тести на живих тваринах.

ADHB була створена в 2008 році для підтримки м’ясної і тваринницької галузі, молочної та картопляної промисловості, а також зернових і олійних культур в Великобританії.

За матерыалами: agroday.com.ua

Додати коментар
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.