Європейський досвід: сільське господарство по-баварськи  Скасування відшкодування ПДВ при експорті олійних: аргументи прибічників Від сировинної України до інноваційної  Чи будемо з врожаєм: як затяжна зима вплинула на посівну 2018  Чорніше чорного: найдорожча курка несе чорні яйця  Європейський досвід: сільське господарство по-баварськи  Монополія на ринку азотних добрив призводить до значних втрат аграріїв Вільна ніша – як заробити на вирощуванні ожини   Українські аграрії використовуватимуть передові технології захисту рослин  7 лайфхаків, як вберегтися від аграрного рейдерства  Чи бути українському равлику в шоколаді? Добре там, де нас немає, або історія успіху оливкового бізнесу Чи не ворог держава українському фермерові?  Відгодівля та переробка ВРХ: Як заробити у найбільшій вільній ніші українського агробізнесу? Компанія UKRAVIT постійно рухається вперед, створюючи нові інноваційні продукти Контроль шкідників за європейськими стандартами: Pest-control  Виробник насіння майбутнього збільшує інвестиції в Україну уже сьогодні  Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника  Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території України

 

Скільки їжі викидають українці: запущено калькулятор харчових відходів

all_products.jpg

ГО ReThink та асоціація Український Клуб Аграрного Бізнесу намагаються з’ясувати скільки їжі піде на смітник після святкування українцями Нового Року. Для цього вони створили спеціалізований портал foodwaste.in.ua та закликають користувачів брати участь в опитуванні.

 

"Мета цього опитування - не лише підрахувати статистику відходів, а й спробувати вплинути на поведінку людей ще при плануванні святкування, змусити їх замислитися про цю глобальну проблему", -зазначає співзасновник ГО ReThink Роман Пучко.

За словами експертів, проблема харчових відходів має глобальний загрозливий масштаб.

 

ГО ReThink наводить наступні факти про продовольчі відходи:

- 1.3 мільярда тон їжі викидається щороку на суму більше 1 трильйона євро;

- Якби викинута їжа була країною, вона була б третьою у світі за викидами СО2, після США та Китаю;

- 30% с/г земель та 25% прісної води використовуються для виробництва їжі, котра ніколи не буде спожитою;

- Кількістю їжі, що викидається у Європі можна було б нагодувати 200 млн голодуючих;

- В середньому ми втрачаємо 45% овочів та фруктів, 35% риби та морепродуктів, 30% зернових, 20% м’яса та молочних продуктів!

«В Україні особливо часто люди нехтують продовольством під час свят. Такою вже є наша вдача - наготувати багацько на Різдво, Великдень чи весілля, а тоді викидати те, що зіпсується»,- зазначають засновники проекту. 

Додати коментар
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.

 ОСТАННІ КОМЕНТАРІ