Європейський досвід: сільське господарство по-баварськи  Скасування відшкодування ПДВ при експорті олійних: аргументи прибічників Від сировинної України до інноваційної  Чи будемо з врожаєм: як затяжна зима вплинула на посівну 2018  Чорніше чорного: найдорожча курка несе чорні яйця  Європейський досвід: сільське господарство по-баварськи  Монополія на ринку азотних добрив призводить до значних втрат аграріїв Вільна ніша – як заробити на вирощуванні ожини   Українські аграрії використовуватимуть передові технології захисту рослин  7 лайфхаків, як вберегтися від аграрного рейдерства  Чи бути українському равлику в шоколаді? Добре там, де нас немає, або історія успіху оливкового бізнесу Чи не ворог держава українському фермерові?  Відгодівля та переробка ВРХ: Як заробити у найбільшій вільній ніші українського агробізнесу? Компанія UKRAVIT постійно рухається вперед, створюючи нові інноваційні продукти Контроль шкідників за європейськими стандартами: Pest-control  Виробник насіння майбутнього збільшує інвестиції в Україну уже сьогодні  Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника  Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території України

 

Секвенування WGS може стати зброєю проти глобальних харчових захворювань

AgroNews18091705.jpg

ІА AgroNews.ua вдалося дізнатися як FDA  (Food and Drug administration) закладає основу для використання цілого секвенування генома (WGS) для захисту споживачів від харчових захворювань у країнах у всьому світі.

“Нещодавно ми відвідали Женеву, щоб приєднатися до наради Codex Alimentarius Commission - міжнародної організації, яка працює для захисту здоров'я споживачів та сприяння добросовісним практикам у торгівлі продуктами харчування. Там ми брали участь у панельній дискусії про те, як краще поділитися WGS у всьому світі з метою боротьби з хворобами харчових продуктів, і отримати підтримку від урядів світу у цьому напрямі. Немає часу, щоб його витрачати” - повідомляють спеціалісти американської  FDA Стівен Масер і Ерік Ственс

Видання Food Safety News, з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), повідомляє, що щорічно після вживання зараженої їжі 600 мільйонів людей сильно хворіють, а 420 тисяч людей помирає.

FDA є лідером у використанні WGS, щоб визначити природу та джерело бактерій, які забруднюють їжу та викликають спалахи захворювань харчових продуктів. За допомогою послідовності хімічних будівельних блоків, що утворюють ДНК цих патогенних мікроорганізмів, WGS виявляє їх генетичний відбиток, даючи підказки про їх географічне джерело, про антимікробну дію та інші ключові маркери, які допомагають більш ефективно реагувати на забруднення харчових продуктів, запобігаючи захворюванням.

GenomeTrakr - це міжнародна мережа лабораторій послідовності мікробних збудників з їжею та завантаження даних у загальнодоступну базу даних в режимі реального часу.

Мета GenomeTrakr проста: зібрати велику вільно доступну базу даних про генетичну послідовність та супровідні метадані, наприклад географічне положення та дату, від продуктів харчування, екологічних та клінічних ізолятів бактеріальних збудників. Ця інформація може бути використана вченими при досліді хвороботворних бактерій, розкриваючи індивідуальність кожного із забруднювачів та пропонуючи підказки про те, де і як він потрапив у харчові продукти.

Останнім часом громадські організації охорони здоров'я, включаючи FDA, ВООЗ та ФАО (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН), працюють над популяризацією важливості роботи WGS та перевагами обміну інформацією та метаданими як послідовності.

 

 

Додати коментар
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.

 ОСТАННІ КОМЕНТАРІ