Європейський досвід: сільське господарство по-баварськи  Скасування відшкодування ПДВ при експорті олійних: аргументи прибічників Від сировинної України до інноваційної  Чи будемо з врожаєм: як затяжна зима вплинула на посівну 2018  Чорніше чорного: найдорожча курка несе чорні яйця  Європейський досвід: сільське господарство по-баварськи  Монополія на ринку азотних добрив призводить до значних втрат аграріїв Вільна ніша – як заробити на вирощуванні ожини   Українські аграрії використовуватимуть передові технології захисту рослин  7 лайфхаків, як вберегтися від аграрного рейдерства  Чи бути українському равлику в шоколаді? Добре там, де нас немає, або історія успіху оливкового бізнесу Чи не ворог держава українському фермерові?  Відгодівля та переробка ВРХ: Як заробити у найбільшій вільній ніші українського агробізнесу? Компанія UKRAVIT постійно рухається вперед, створюючи нові інноваційні продукти Контроль шкідників за європейськими стандартами: Pest-control  Виробник насіння майбутнього збільшує інвестиції в Україну уже сьогодні  Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника  Олександр Марюхніч: “Якщо прагнеш змін – почни з себе”   Ринок зерна України: від експорту сировини до готової продукції     Як захистити врожай ріпаку озимого? Поради спеціаліста   VELES AGRO – український бренд європейської якості підкорює «Битву Агротитанів»     VELES AGRO ТЕХНІКА, ЩО ЛАМАЄ СТЕРЕОТИПИСубсидування - найбільш поширений шлях підтримки державою агрострахування в світіІсторія агроуспіху: DuPont PioneerЗахистити зібраний врожай від гризунів допоможуть ефективні родентициди від Групи компаній UKRAVITАнна Бабіч: Аби вижити в умовах непередбачуваного ринку, агрокомпаніям варто зрозуміти "силу багатьох"Компанія МАЇС презентувала оновлену лінійку гібридів кукурудзи під час семінару на ЧеркащиніАграрію важливо раціонально використовувати пестициди та агрохімікати для збереження власного врожаюПерепади температури негативно вплинули на майбутню врожайність пізніх ярих культурЗворотній зв’язок із фермером: Група компаній UKRAVIT взяла активну участь у Днях поля по всій території України

 

Україна може увійти в ТОП-5 світових виробників часнику

220.jpg

Падіння ціни на часник в цьому сезоні стало найболючішим питанням для українських виробників. При цьому фахівці галузі впевнені, що світові ціни на часник і надалі будуть знижуватись. Драйвером негативного тренду є Китай, який вже сьогодні займає 80% в структурі світового врожаю часнику та 75 % в обсязі світового експорту.

Саме збільшення майже на третину виробничих площ в Китаї спровокувало суттєве падіння світових цін на часник в цьому сезоні. За даними «Інфо-Шувар», в Україні товарний часник в порівнянні з минулим роком подешевшав мінімум на третину саме під впливом збільшення конкуренції з імпортом на фоні збільшення пропозиції власної продукції.

В умовах, що склались, найпершим орієнтиром для успішного часникового бізнесу в Україні є ставка на підвищення ефективності виробництва та збільшення частки товарного часнику в цьому виробництві. Про це та інші аспекти часникової галузі України дискутували експерти та самі виробники, під час «Третього часникового форуму UkrUp», який відбувся у Києві 9-10 вересня 2017 року.

Зокрема експерти наголосили, що, на даний момент, головною проблемою українського виробництва часнику є відсутність досвіду у вирощуванні, але найгіршим є те, що більшість фермерів не мають навіть короткострокової маркетингової стратегії. Саме тому, на фоні збільшення виробничих площ в комерційному секторі, поки що продуктивність в більшості господарств є досить низькою, а експортний потенціал залишається не розкритим. Нагадаємо, Україна вже кілька років поспіль не може вичерпати експортну квоту на часник у розмірі 500 тонн, тоді як, згідно УкрСтат, загальний обсяг виробництва українського часнику станом на 2016 рік склав майже 190 тис. тонн.

Втім, фахівці галузі впевнені в тому, що Україна цілком може увійти в ТОП-5 світових виробників часнику: наша продукція може скласти гідну конкуренцію китайському часнику не тільки на внутрішньому ринку а й назовні. Цього досягти можливо за рахунок зменшення собівартості через збільшення врожайності, підвищення якості продукції та системної роботи з потенційними ринками збуту.

Виконати такі завдання самотужки українським фермерам буде досить важко, з огляду на відносно невеликі площі українських комерційних проектів, тому кооперація в часниковому секторі – це цілком логічне продовження тенденції розвитку комерційного виробництва в Україні.

Додати коментар
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.