Як уникнути збитків при вирощуванні фруктів та винограду | AgroNews
        
        
        
        
        
        
              
              
        
        
        
        
      
        
              

        
        
    
    
        
        

Як уникнути збитків при вирощуванні фруктів та винограду

AgroNews240301.jpg

Українські фрукти досить успішно можуть конкурувати на світових ринках. Але для стабільного розвитку та фінансового благополуччя компаніям потрібно враховувати не тільки цінові та валютні ризики, а й фактори, що залишаються непідконтрольними сільгоспвиробникам. Несприятливі погодні умови, такі як град, посуха, заморозки, надмірна кількість опадів, відображаються на урожаї, і, як результат, на фінансовій стабільності підприємства. Як аграріям забезпечити стабільний дохід при вирощуванні  фруктів та винограду розповідає експерт страхового ринку, гендиректор компанії «Агрориск» Володимир Юдін.

«Для сталого розвитку бізнесу, для впевненості у завтрашньому дні, завжди треба враховувати всі ризики та намагатися мінімізувати можливі збитки. Застрахувавши врожай завчасно від різних подій, викликаних кліматичними, біологічними, техногенними причинами, протиправними діями та ін., в подальшому вдасться уникнути багатьох проблем та  не доведеться шукати кошти в авральному порядку», - зазначає експерт страхового ринку, гендиректор компанії «Агрориск» Володимир Юдін.


Він підкреслив, що вплив погодних ризиків і зміни клімату з кожним роком тільки посилюється, що за останній час принесло багатомільйонні збитки аграріям у всьому світі. Агрострахування  ж передбачає відшкодування збитку в результаті таких подій, як весняні та осінні заморозки, град, ураган, посуха, надлишкові опади, які заважають застосуванню засобів захисту рослин і збору врожаю.

 

Читайте також: Як забезпечити стабільний дохід при вирощуванні овочів

 

«Страхування фруктів і винограду проводять на випадок недобору врожаю, або його загибелі. Фахівці «Агрориск» вирішують всі технічні завдання, пов'язані з цим специфічним видом страхування. Страхова виплата (компенсація) розраховується як різниця між вартістю фактично отриманого врожаю і застрахованої вартості, виключаючи франшизу. Розмір франшизи встановлюється у процентному відношенні до загальної страхової суми і складає 10% або 20% від загальної страхової суми. Основою для визначення вартості є узгоджена між Страховиком і Страхувальником вартість одного кілограма винограду / фруктів при підписанні договору»,- зазначає Володимир Юдін.


Він зауважив, що страхування пропонується для юридичних осіб по всій території України.

 

Читайте також: Без агрострахування неможливо отримати доступ до кредитування


«Звичайно
, передстраховий огляд і визначення збитку по кожному застрахованому ризику є обов'язковим. Оповіщення страхової компанії про настання страхової події повинно бути представлено протягом 3 днів з моменту настання події. Також завжди необхідно отримувати довідки на найближчій метеостанції для підтвердження погодних умов, що призвели до втрати врожаю», - уточнює гендиректор компанії «Агрориск» Володимир Юдін.


Читайте також:
Як обрати надійного страхового партнера

«Скажімо, фермер уклав страхову угоду щодо врожаю технічного винограду. В кінці червня був град, а протягом серпня сильна посуха. Клієнт дотримувався всіх вимог, встановлених договором страхування. Комісія з визначення збитків фіксує фактичну врожайність винограду за результатами збору. Виходячи з цього, робиться розрахунок страхового відшкодування. Компанія «Агрориск» вже багато років працює на ринку агрострахування року і є першим незалежним постачальником послуг в Україні, який спеціалізується на управлінні сільськогосподарськими ризиками. При формуванні та впровадженні програм агрострахування ми завжди враховуємо думку агровиробника. Позиція компанії «Агрориск» по компенсації збитків завжди залишається твердою - якщо має бути виплата, то вона відбувається», - підкреслив Володимир Юдін.

 

Довідкова інформація про «Агрориск».



Додати коментар
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.