НОВИНИ

Безпека харчових продуктів – названо пріоритетні напрямки

14.01.2020 15:05

Пріоритетні напрями роботи у сфері безпечності харчових продуктів на 2020 рік представлено у Мінекономіки.

13 січня відбулася зустріч представників Директорату безпечності харчових продуктів Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Держпродспоживслужби, народних депутатів та галузевих асоціацій, на якій було презентовано пріоритетні напрями роботи на 2020 рік у сфері безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини, здоров’я та благополуччя тварин.

Так, робота фахівців Мінекономіки відбуватиметься за такими напрямами:

– боротьба з фальсифікацією харчових продуктів;
– безпечність харчування дітей у закладах освіти;
– забезпечення гігієнічних вимог;
– впровадження процесу аналізу ризиків;
– поводження з неякісною та небезпечною продукцією тваринного походження;
– врегулювання проблемних питань у сфері ветеринарної медицини;
– врегулювання проблемних питань щодо здоров’я та благополуччя тварин;
– попередження розвитку протимікробної резистентності.

Також у поточному році заплановано підготувати низку законопроєктів, проєктів постанов КМУ та проєктів наказів Мінекономіки за вказаними напрямами.

Крім того, представниками Держпродспоживслужби було проінформовано присутніх про нові вимоги щодо імпорту (наказ №553) та визнання еквівалентності системи контролю ЄС (наказ № 118).

Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: