АГРОФОТО

Родина з Миколаївщини збудувала виноробню в стилі 19 століття

01.12.2019 12:00

Надихнувшись історіями предків, родина з Миколаївщини збудувала виноробню в стилі 19 століття. Вони першими у 2018 році отримали ліцензію для крафтових виноробів за спрощеною процедурою. Допоміг закон, який скасував необхідність отримувати 150 дозволів. Пише Epravda .

Зараз на схилах Південного Бугу сім’я Молчанових тільки починає історію власної “Виноробні Сливино”, маючи в активі виноградник всього на 500 кущів. На цьому Молчанови не збираються зупинятися і вже заклали 6 га нових насаджень.

На кількох гектарах неродючої землі спочатку пробували вирощувати ожину, але вона не прижилася. Після цього агроном підприємства “Радісний сад” порадив посадити там виноград.

“Це була експериментальна ділянка. У 2012 році ми висадили каберне, одеський чорний, шардоне, сухолиманський, піно грі, піно нуар, сапераві, ркацителі. У 2016 році вперше зробили вино з молодого винограду”, — згадує Георгій Молчанов.

Весь процес тут ручний. Виноград з поля потрапляє в подрібнювач і прес. Далі виноградне сусло переливають в нержавіючі ємності. Воно настоюється, освітлюється, знімається дріжджовий осад. Після цього вино переливають у дерев’яні бочки для зберігання в погребі і згодом розливають у пляшки.

Вино можна спробувати на виноробні або замовити через сайт. “Ми ще не вийшли з аматорства, та будемо рухатися до професійного виноробства”, — додає батько Молчанов.

У середньому з куща винограду тут збирають 5-15 кг ягід. У 2019 році врожайність нижча: рослини хворіли. За рік компанія виробляє близько 3 тонн вина. На більші обсяги виноробня зможе вийти за п’ять років, коли виросте молодий виноградник.

“Ми робимо натуральні вина. На наступний рік вино має бути випитим. Ми не закладаємо вино на витримку”, — розповідає Георгій Молчанов.

Свято молодого вина в Slivino Village 26/10/2019

Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: