ІНФОГРАФІКА

В АМКУ показали динаміку виробництва м’яса

27.11.2019 08:49

Протягом останніх трьох років в Україні було вироблено 4 млн 624 тис. тонн м’яса всіх видів.Виробництво м’яса птиці в Україні зростає щороку, повідомляє Антимонопольний комітет України, передає УНН.

Посилаючись на дані Державної служби статистики, в АМКУ поінформували, що у 2016 році в Україні було вироблено 1 млн 167 тис. тонн м’яса птиці, у 2017-му – 1 млн 185 тис. тонн (+ 1,5%), у 2018-му – 1 млн 259 тис. тонн продукту (+6,2%).

Тож, у сфері птахівництва простежується позитивна динаміка, констатували у Комітеті.

Водночас, виробництво свинини з 2016-го по 2018 рік впало на 6% – до 703 тис. тонн за рік. Виробництво яловичини і телятини також скоротилося – на 4,5%, до 359 тис. тонн на рік.

В АМКУ поінформували, що протягом останніх трьох років в Україні було вироблено 4 млн 624 тис. тонн м’яса всіх видів, з яких 2 млн 352 тис. тонн м’яса птиці, 1 млн 484 тис. тонн м’яса свиней та 740 тис. тонн м’яса яловичини й телятини.

Таким чином, м’ясо птиці займає 50,8% ринку виробництва м’яса в Україні, м’ясо свинини – 32,09%, м’ясо яловичини й телятини – 16%.

Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: