НОВИНИ

Ізраїльські вчені виростили м’ясо у космосі

11.10.2019 11:25

Ізраїльський стартап Aleph Farms за допомогою 3D-принтера виростив шматок м’яса на російському сегменті МКС. Міжнародна космічна станція є найважливішим простором не тільки для дослідження космосу, а й для біологічних експериментів. За допомогою МКС вчені можу випробувати, як поводяться різні живі організми в умовах мікрогравітації, пише НВ.

Одна справа — вирощувати у космосі рослини. А зовсім інша — створити на земній орбіті справжній шматок м’яса. Це виявилося під силу ізраїльському стартапу, який розробляє харчові технології Aleph Farms.

Експеримент відбувся на російському сегменті МКС, де вчені змогли надрукувати на 3D-принтері частина м’язової тканини корови. Технологія копіює натуральний процес відновлення, який відбувається в організмі тварин.

У перспективі технологія може використовуватися для того, щоб забезпечувати космонавтів на МКС м’ясом.

«Таке м’ясо можна виробляти в будь-який час, в будь-якому місці і в будь-яких умовах. Ми можемо зробити потенційно сильне рішення для виробництва продуктів харчування ближче до нужденного населення у правильний час», — каже керівник Aleph Farms Дідьє Тубія.

Правда, за словами Дідьє, для виробництва одного кілограма такого м’яса потрібно 10−15 тис. літрів води, чого, звісно, поки немає у космосі.

Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: