АГРОФОТО

Перуанці випустили екологічні компостні тарілки, виготовлені з листя банана

09.10.2019 10:17
  • Група молодих перуанців розпочала проект під назвою «Bio Plant», щоб допомогти світу використовувати менше пластику. Вони створили біорозкладаний посуд з листя банана, щоб зменшити забруднення навколишнього середовища, викликане надмірним утилізацією пластику. Кожна пластинка з банановим листям, яка використовується замість пластикової, пише Агро Ньюз з посиланням на Intelligentliving.

    Цей інноваційний продукт може розкластись протягом 2 місяців – він повністю руйнується природним шляхом до 60 днів. З іншого боку, такі пластини та контейнери, виготовлені з полістиролу (пінополістиролу), займають до 500 років, завдаючи нечисленних збитків флорі та фауні Світового океану та живої природи на суші.

    Вони змогли спроектувати та виготовити спеціалізовані машини – прес-центр, вантажовідправник і фреза – для виробництва біорозкладаного посуду. З новим обладнанням вони можуть виготовляти 50 000 страв щомісяця.

    Джосуе Сото, керівник проекту, пояснив, як вони працюють безпосередньо з дрібними виробниками перуанської Амазонії, яким надається справедлива ціна та технічне навчання, щоб скористатися втратами від вирощування бананів.

    Група також виготовляла ці страви з паперової та картонній целюлози – всі вони (включаючи пластини з банановим листям) одноразові (одноразові), стійкі до різних температур, рідин і можуть вживатися з будь-якими видами їжі.

    Джосуе Сото сказав, що їм не потрібно вирубувати бананові дерева чи зривати листя, оскільки вони обриваються, коли збирачі видаляють грона бананів з дерева.

    Пластини мають прямокутну форму, розміром 22 см x 16 см х 3 см (висота) і не є канцерогенними, оскільки не містять стиролу, нафтового похідного, який знаходиться в інших типах контейнерів.

    Тарілки Bio Plant вже використовувались у традиційних та меценатських святкуваннях у різних регіонах країни. Група планує вийти на ринок природних ресторанів та екологічних винзаводів зі своїм продуктом.

    “Орієнтовна ціна продажу наших страв становить 100-120 підошв (29,64-35,56 дол. США) на 100 страв, залежно від товщини простирадла, але з часом вона може бути доступнішою для всіх споживачів”, – заявила Сото іспанською мовою.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: