ІНФОГРАФІКА

Українці їдять достатньо овочів та недоїдають фруктів

29.08.2019 12:22
  • У 2018 році середньодушове споживання продуктів харчування покращилося у 5 із 10 основних продовольчих груп, а саме: споживання м’яса зросло на 1,1 кг, риби – на 1,0 кг, фруктів – на 5,0 кг, овочів – 4,2 кг, яєць – на 2 штуки. Про це повідомляє «Економічний дискусійний клуб, пише AgroTimes.

    Раціональна норма зі споживання овочів та баштанних виконується українцями на 102%, картоплі – на 112%. Мало споживається плодів та винограду – лише на 64% від норми: 57 кг на рік на людину замість 90, як рекомендує Міністерство охорони здоров’я.

    У 2018 році зберігалося зниження середньодушового споживання молока і молокопродуктів, яке скоротилося на 2,3 кг до 197,7 кг, що є одним із найнижчих показників за останні два десятиліття та забезпечує лише 52% від раціональної норми.

    Низькі показники покриття раціональної норми спостерігаються і по інших, найбільш вартісних для споживача групах продовольства: рибі та рибопродуктах – 59% забезпечення норми, фруктах – 64%, м’ясу та м’ясопродуктах – 66%.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: