НОВИНИ

Стало відомо, яке м’ясо в Україні найдешевше

26.06.2019 17:56
  • Серед усіх видів м’яса найбільш відчутним є розрив в оптових та роздрібних цінах на свинину. Найдешевшим видом м’яса в Україні є курятина. Про це свідчать дані Мінагрополітики, передає УНН.

    Станом на 14 червня ціна птиці (курки) в опті становила 46,23 грн за кг, у роздрібі – 59,6 грн за кг.

    Ціна свинини в опті становила 76,1 грн за кг, у роздрібі – 100,2 грн за кг. Оптово-відпускна ціна на яловичину становила 78,08 грн за кг, роздрібна – 101 грн за кг.

    Також повідомляється, що за рік в Україні оптові ціни на м’ясо зросли на 1%, роздрібні – на 7%.

    Серед усіх видів м’яса найбільш відчутним є розрив в оптових та роздрібних цінах на свинину – 24,07 грн на кілограмі продукту. Далі йде яловичина і птиця (курка) – 22,9 грн та 13,3 грн відповідно.

    Додамо, що оптово-відпускні ціни в Україні формує виробник, роздрібні – ті, хто купує продукт в оптовика, у тому числі – торгові мережі: супермаркети або магазини.

    “Чим довший ланцюг – тим більшою буде роздрібна ціна. Чим вища торговельна надбавка – тим вищою буде ціна для кінцевого споживача”, – роз’яснив економічний експерт Юрій Гаврилечко.

     

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: