АГРОФОТО

На Запоріжжі німець вирощує чорних та блакитних курей

02.06.2019 14:12
  • Переїхавши до Запоріжжя німець Маттіас Хенце одружився з українкою та взявся облаштовувати господарство. Він з дружиною вирощує спаржу та артишоки. А також розводять чорних і блакитних курей. Повідомляє forpost.media.

    «У нас близько сотні курей звичайних, також маємо чорні кури та блакитні, їхні яйця також почали продавати, м’ясо на разі ні. Маємо близько двох десятків кіз, з їхнього молока робимо сир, також продаємо і плануємо цю сферу розширювати. Щоправда, сьогодні потужностей вистачає хіба на забезпечення попиту постійних клієнтів», — розповідає Маттіас Хенце.

    За його словами, яйця незвичних курей продають по 200 грн/шт. Їх купують не для споживання, а для розмноження. М’ясо чорної курки може коштувати 400 грн/кг.

    «Думаю, що наш промисел буде спрямованим на ресторани китайської та східної кухні. Це точно додасть родзинки меню закладу. А може колись, українці настільки звикнуть до чорних курей, що будуть їх вирощувати у кожному дворі», — пояснив господар.

    Також подружжя Хенців засадили ділянку фруктовими деревами. Вони мріють про власну успішну справу, яка забезпечить усій родині добробут, здорове харчування та можливість займатися тим, чим вони люблять — землею та господарством.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: