НОВИНИ

На Закарпатті вивели жовтий сорт ківі, який витримує до -22 градусів

19.05.2019 11:00
  • Український дослідник Генріх Стратон вивів новий сорт ківі – Голд ківі. Перший урожай одержано на 4-річних рослинах, повідомляє  agroday.com.ua

    Зараз триває випробування сорту. Експеримент з вирощування в с. Сторожниця Ужгородського р-ну Закарпатської області показав, що рослина у відкритому грунті витримує температуру -22 ° С. Це був мінімальний зафіксований показник.

    За словами дослідника, маса плодів поки зафіксована на рівні 40-50 грамів. Чи є це їх сортовий характеристикою, з’ясує в наступному сезоні. Стратон допускає, що причина може бути і в інших факторах – умови розвитку, грунт, запилення, вік рослини.

    Жовті ківі мають особливий присмак, не характерний для зелених. І, ймовірно, підвищений вміст каротиноїдів.

    Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
    Поширити: